Siirry sisältöön

Vierailet nyt suomenkielisellä verkkosivustollamme. Haluaisitko siirtyä englanninkielisille sivuillemme, joilla on kattavammat tiedot?

Sandvikin tietosuojaseloste

Henkilötietojesi loukkaamattomuus on hyvin tärkeää Sandvik AB:lle ja sen globaaleille tytäryhtiöille (jäljempänä Sandvik, sovellettavan mukaisesti) ja siksi suhtaudumme myönteisesti yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) edellyttämään tehostettuun läpinäkyvyyteen ja henkilötietojen suojaamiseen.

Olitpa asiakas, toimittaja, kaupallinen tai hallinnollinen välittäjä, digitaalinen rekisteröity, fyysinen rekisteröity, digitaalinen kävijä tai toimipistevierailija, meille on tärkeää, että pidät henkilötietojen käsittelytapaamme turvallisena.

Kerromme jäljempänä, millaisia henkilötietoja keräämme sinusta, miksi keräämme niitä ja mitä hallussamme oleville tiedoillesi tapahtuu. Kerromme myös yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista oikeuksistasi ja annamme yhteystiedot tietoihisi liittyviä kysymyksiä ja pyyntöjä varten.

Tietojen keräämisen yhteydessä saat tietoa oikeusperusteista, joihin vetoamme kunkin jäljempänä kuvattavan tarkoituksen osalta, ja sinua myös kehotetaan tutustumaan tähän Sandvikin tietosuojaselosteeseen. Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten, ellei tietojen säilyttäminen pidempään ole tarpeen perustelluista syistä, lainsäädännön vaatimusten takia tai oikeusvaateen perustelemiseksi tai puolustamiseksi. Jos annat suostumuksesi tietojesi käyttöön, voit perua kyseisen suostumuksen milloin tahansa, ja lopetamme tietojesi käytön. Oikeudestasi perua suostumus ja tarkoista tietojen säilytysajoista kerrotaan tarkemmin henkilötietojesi keräämisen yhteydessä.

Määritelmät

Alla olevassa taulukossa olet:

  • asiakas, jos sinä tai yritys, jolle työskentelet, olette ostaneet tuotteitamme tai palvelujamme
  • toimittaja, jos työskentelet jollekin monista toimittajayrityksistämme, joilta ostamme tuotteita ja palveluja
  • kaupallinen tai hallinnollinen välittäjä, jos työskentelet jollekin useista jakelijoistamme tai muille välittäjille, kuten edustajillemme tai tulliasioitsijoillemme
  • digitaalinen rekisteröity, jos esimerkiksi käytät verkkosivustojamme seuraaviin tarkoituksiin:
    • pyydät tietoa tuotteistamme tai palveluistamme
    • rekisteröidyt uutiskirjeiden tilaajaksi tai ilmoittaudut Sandvikin sponsoroimiin tapahtumiin
    • haluat tehdä Sandvik-tilauksen tai päästä yhteisöfoorumeille tai
    • vastaat kyselyyn tai markkinointiviestintään
  • fyysinen rekisteröity, jos rekisteröidyt henkilökohtaisesti tapahtumissamme
  • digitaalinen kävijä, jos käyt verkkosivustollamme rekisteröitymättä digitaaliseksi rekisteröidyksi
  • toimipistevierailija, jos käyt missä tahansa toimistossamme tai toimipisteessämme EU- tai ETA-alueella (Euroopan unioni ja Euroopan talousalue).

Huomaa, että voit kuulua useampaan edellä kuvattuun kategoriaan riippuen suhteestasi ja toimistasi Sandvikin kanssa. Sinun voidaan katsoa olevan esimerkiksi asiakas, digitaalinen rekisteröity ja toimipistevierailija, jos ostit tuotteitamme, täytit jonkin verkkolomakkeemme ja vierailit jossain vaiheessa Sandvikin toimipisteessä.

Millaisia henkilötietoja käytämme ja miksi?

Huomio

Kun selaat verkkosivustojamme, löydät kultakin verkkosivustolta erityiset sovellettavat evästetiedot. Tämä Sandvikin tietosuojaseloste koskee vain Sandvikin keräämiä EU- ja ETA-alueella asuvien henkilötietoja.

Tarjotaksemme sinulle lisäarvoa, voimme lisätä verkkosivustoillemme kolmannen osapuolen linkkejä. Näillä linkitetyillä sivustoilla on omat erilliset tietosuojakäytäntönsä. Sandvik ei ole vastuussa kyseisten kolmannen osapuolen verkkosivustojen käytännöistä, joten kyseisten verkkosivustojen käyttöön sovelletaan niiden tietosuojakäytäntöjä.

Tietojen jakaminen Sandvikin ulkopuolisille osapuolille

Sandvik ei myy, käy kauppaa tai muutoin siirrä henkilötietojasi ulkopuolisille osapuolille muutoin kuin jäljempänä kuvatun mukaisesti Sandvikin oikeutettujen etujen perusteella, jotta Sandvik voi tarjota sinulle laadukkaita ja hyödyllisiä tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät odotuksesi. Voimme siirtää tietojasi EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle vain, jos olemme varmistaneet vastaanottajamaan riittävän tietoturvatason esimerkiksi Sandvik-konsernin sisäisellä tietojensiirtosopimuksella, kolmatta osapuolta koskevilla Euroopan komission mallisopimuslausekkeilla tai muutoin kansallisen tietosuojalain vaatimusten mukaisesti.

  • Voimme jakaa tietoa digitaalisista kävijöistä, asiakkaista ja rekisteröidyistä verkkosivustojemme hosting-kumppaneille ja muille osapuolille, jotka avustavat meitä verkkosivustojemme toiminnassa, liiketoimintamme harjoittamisessa tai asiakkaidemme palvelemisessa edellyttäen, että kyseiset osapuolet sitoutuvat pitämään henkilötietosi luottamuksellisina. Lisätietoa tästä on evästetietosivuillamme.
  • Sandvik voi jakaa tietoa digitaalisesta kävijästä, toimipistevierailijasta, asiakkaasta, rekisteröidystä tai toimittajasta toiselle Sandvikin yritykselle, mikäli se on tarpeen, jotta voimme vastata sinulle.
  • Voimme jakaa tietoa digitaalisista kävijöistä, toimipistevierailijoista, asiakkaista sekä digitaalisista ja fyysisistä rekisteröidyistä Sandvik-konsernin sisällä sekä Sandvikin liiketoimintakumppaneille, kuten valtuutetuille jälleenmyyjille tai jakelijoille, jotta ne voivat markkinoida ja myydä sinulle asiaankuuluvia Sandvikin tuotteita ja palveluja ja jotta voimme yhdessä järjestää tuote-esittelyjä ja muita tapahtumia.
  • Voimme luovuttaa tietoa digitaalisista kävijöistä, toimipistevierailijoista, asiakkaista, toimittajista tai digitaalisista ja fyysisistä rekisteröidyistä asiaankuuluville viranomaisille tai muille asiaankuuluville kolmansille osapuolille, jotta voimme toimeenpanna tietosuojakäytäntöjämme tai suojata Sandvikin oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta. Voimme luovuttaa tietojasi myös viranomaisille, mikäli oikeudellinen velvoite edellyttää sitä.

Blogit, chat-keskustelut ja vastaavat

Sandvik voi tarjota verkkosivustoillaan blogeja, chat-huoneita ja keskustelupalstoja. Muut kyseisillä foorumeilla vierailevat voivat lukea, kerätä tai käyttää kyseisillä foorumeilla antamiasi henkilötietoja. Nämä Sandvikin ulkopuoliset osapuolet voivat oman harkintansa mukaan lähettää sinulle ei-toivottuja viestejä. Emme ole vastuussa siitä, miten nämä kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi.

Julkaisemme asiakkaiden antamia tuotteitamme ja palvelujamme koskevia suosituksia ja kommentteja, mikäli kultakin asiakkaalta on siihen suostumus.

Omat oikeutesi

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti sinulla on seuraavat oikeudet:

  1. oikeus saada tietää, millaisia tietoja Sandvikillä on sinusta,
  2. oikeus rajoittaa tietyissä olosuhteissa tietojesi käsittelyä,
  3. oikeus saada pääsy tietoihisi ja
  4. oikeus saada oikaistua virheelliset tai vanhentuneet tiedot.

Lisäksi voit oman tilanteesi perusteella vastustaa tietojesi käsittelyä oikeutettujen etujemme mukaisiin tarkoituksiin sekä vastustaa sinua koskevia päätöksiämme, jotka olemme tehneet profiloinnin tai automaattisen päätöksenteon perusteella käyttämällä henkilötietojasi. Joissain tapauksissa voit pyytää meitä poistamaan tietosi kokonaan tiedostoistamme. Voit myös tietyissä tilanteissa pyytää meitä toimittamaan tietosi koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtämään tiedot toiselle yritykselle. Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, tutustu tietosuojaportaaliimme.

Jos keräämme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa. Voit käyttää tätä oikeutta napsauttamalla ”peru suostumus” tai napsauttamalla ”lopeta tilaus”-linkkiä Sandvikin markkinointisähköpostiviestien lopussa tai verkkolomakkeissa, joissa pyysimme suostumuksesi.

Sinulla on oikeus tehdä valitus viranomaiselle, joka vastaa henkilötietoihisi liittyvien oikeuksien suojaamisesta. Kyseessä voi olla:

  • Ruotsin tietosuojalautakunta, joka säätelee Sandvik AB:tä eli Sandvik-konsernin yritysten emoyhtiötä,
  • viranomainen siinä maassa, jossa tietojasi kerännyt Sandvik-yritys toimii tai
  • viranomainen siinä maassa, jossa epäilet sinua koskevan tietosuojaloukkauksen tapahtuneen.

Tietojesi rekisterinpitäjä

Tietojesi rekisterinpitäjä on se Sandvik-konsernin yritys, joka alunperin keräsi tietosi ja päätti tietojesi käyttöön liittyvistä tarkoituksista ja keinoista. Voit tarkastella kaikkia Sandvik-yrityksiä tästä. Jos haluat tietää, kuka toimii tietojesi rekisterinpitäjänä tai jos sinulla on muuta tietoihisi liittyvää kysyttävää, ota yhteyttä Sandvikin tietosuojavaltuutettuun tietosuojaportaalin kautta.

Muista lähteistä kerättävät tiedot

Joskus Sandvik saattaa kerätä sinusta tietoa muista lähteistä kuin sinulta itseltäsi. Näin voi olla esimerkiksi, jos liiketoimintakumppanimme tai toimittajamme antavat meille tietoa sinusta. Keräämme henkilötietoja myös julkisista lähteistä, kuten sosiaalisesta mediasta. Annamme lisätietoa kolmannen osapuolen lähteistä, mikäli käytämme niitä.